Velgørenhed

Edrington og The Robertson Trust

Edringtons ejerskabsmodel er helt unik. Den primære ejer bag virksomheden er The Robertson Trust, som blev etableret i 1961, da Robertson-søstrene donerede deres aktier i bedstefarens virksomheder til formålet.
De tre søstre Elspeth, Agnes og Ethel Robertson ønskede nemlig at sikre, at familiens forretninger forblev aktive og uafhængige, og at der fortsat blev doneret til velgørende formål.
 
The Robertson Trust er Skotlands største uafhængige legatfond. Hvert år donerer fonden aktieudbyttet fra Edrington til formål, der forbedrer livskvaliteten og booster potentialet i forskellige miljøer i Skotland.
 
Hvis du vil vide mere om Robertson-søstrene og fonden, kan du besøge
The Robertson Trusts website.


'Giving More' i Norden

Som en del af deres internationale virksomhed har Edrington har etableret initiativet 'Giving More', der bringer Robertson-søstrenes generøsitet ud til hele verden. I Norden er 'Giving More Nordics' en del af det internationale program, hvor 1 pct. af bruttoindtjeningen går til velgørende formål, udvalgt af Edringtons lokale medarbejdere.

I 2016/17 donerede Edrington i alt godt 13 mio. kroner til velgørende formål. Heraf gik mere end 2,5 mio. kroner til Norden. Giving More International blev etableret i 2012/2013, og siden da har de velgørende formål i Norden modtaget mere end 12,5 mio. kroner i donationer.

Edrington opfordrer altid de ansatte i Norden til at deltage i Giving More-initiativerne. Ansatte kan fx bidrage gennem frivilligt arbejde, fundraising eller ved at indstille organisationer til at modtage donation. Det beløb, medarbejderne rejser til støtte gennem frivilligt arbejde, bliver altid matchet af både The Robertson Trust og Edrington, hvilket i praksis betyder, at hvis en medarbejder indsamler hundrede kroner til et velgørende formål, modtager formålet trehundrede kroner. Medarbejdere, der bruger tid på frivilligt arbejde, kompenseres for deres arbejde.